بانک ایران زمین و توسعه زیرساخت‌های کشور

بانک‌های خصوصی در بسیاری از نابسامانی‌های مالی دولت به یاری آن شتافته‌اند. بانک ایران زمین به عنوان یک بانک خصوصی در راستای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی با اعطای تسهیلات به بخش تولید و کسب‌وکار توانسته اقدامات ارزنده‌ای انجام دهد.

0

اقتصاد خودرو-توسعه پایدار یکی از مولفه‌های مهم در هر کشوری می‌باشد که با تکیه بر گسترش زیر ساخت‌ها صورت می‌گیرد. این مهم زمانی محقق می‌شود که در کنار نیروی انسانی، منابع مالی لازم در این عرصه نیز فراهم شده باشد. با توجه به اینکه منابع دولتی محدود بوده و پوشش‌های گسترده‌ای را نیز در بر می‌گیرد، ورود بازار سرمایه از جمله بانک‌ها نقشی مهم و اساسی در این فرآیند می‌توانند ایفا نمایند. به عبارتی دیگر بانک‌ها که نقش تجمیع شدن و هدایت منابع مالی مردم را ایفا می‌کنند، می‌توانند محور توسعه زیر ساخت‌های کشور قرار گیرند.  شروع بکار فعالیت بانک‌ها و موسسات مالی و به ویژه بانک‌های خصوصی نوید دهنده نوع جدیدی از بانکداری در کشور بوده و همراه خود ابتکاراتی را نیز به دنبال داشته که امروز در تمامی بانک‌ها به اموری رایج تبدیل‌شده است. بهبود و ارتقای خدمات، توسعه بانکداری الکترونیک و خدمات از راه‌دور، کاهش هزینه‌های بانکی، افزایش اشتغال، تنوع خدمات بانکی،سپرده‌گذاری‌های ریالی و ارزی، و … ازجمله این ابتکارهاست.

بانک‌های خصوصی در بسیاری از نابسامانی‌های مالی دولت به یاری آن شتافته‌اند. بانک ایران زمین به عنوان یک بانک خصوصی در راستای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی با اعطای تسهیلات به بخش تولید و کسب‌وکار توانسته اقدامات ارزنده‌ای انجام دهد. حرکت چرخ تولید بدون حمایت و دریافت تسهیلات مالی بانک‌ها عملاً اقدامی غیرممکن است. بانک ایران زمین به‌عنوان الگوی موفق در میان بانک‌های خصوصی، طی سال‌های اخیر با حمایت از تولید داخلی، مشـارکت و تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی و اعطای تسـهیلات به بخش‌های اقتصادی و تولیدی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته نقش قابل‌توجهی در پیشبرد سیاست‌های اقتصادی کشور ایفا کند. مدیران این بانک بر این عقیده‌اند که نقش بانک در کنار تامین تسهیلات خرد برای مردم، مشارکت در طرح های زیر بنایی و زیرساختی جهت  بهبود اقتصاد کلان کشور و نیز نقش آفرینی ایران در اقتصاد منطقه‌ای و جهانی می باشد. یکی از محورهای توسعه در بسیاری از کشورها خطوط ریلی آنها است بگونه‌ای که امروز کشوری می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد که مواصلات ریلی گسترده‌ای را ایجاد کرده باشد چنانکه امروز از محورهای طرح یک کمربند یک جاده چین در منطقه بر اساس ارتباطات ریلی می‌باشد. بر این اساس بانک ایران زمین تلاش نموده تا در این حوزه نقش آفرینی گسترده‌ای داشته باشد. نکته قابل توجه آنکه بیش از دو دهه است که هموطنان استان خراسان جنوبی انتظار راه اندازی و بهره برداری از راه آهن این استان را می کشند و سرانجام با ایجاد زیرساخت ها و تأمین منابع کلان این پروژه از سوی بخش های مختلف دولتی و خصوصی و سیستم بانکی کشور، این آرزو به واقعیت تبدیل شده است.عبدالمجید پورسعید مدیرعامل بانک ایران زمین ساخت خط راه آهن استان خراسان جنوبی را از افتخارات برجسته کشور بیان کرد و گفت: این بانک از بدو تاسیس همواره حامی و همراه طرح های ملی و فراملی بوده و همیشه در حوزه اجرای مسئولیت اجتماعی سازمانی پیشگام بوده است.

پورسعید از پذیرش و تأمین عاملیت به مبلغ هزار میلیارد ریال در ابر پروژه ریلی استان خراسان جنوبی خبر داد و افزود: پس از تاکید رئیس جمهور کشورمان مبنی بر تشکیل کنسرسیوم بانکی، شش بانک عامل شامل ایران زمین، رفاه، تجارت، خاورمیانه، ملت و ملی حمایت خود را اعلام کردند و دور تازه‌ای از تلاش‌ها برای تامین منابع مالی و سرعت دادن به پروژه ریلی آغاز شد. پروژه فرا ملی ریلی شرق کشور شامل راه آهن زاهدان – بیرجند – مشهد به طول ۹۱۰ کیلومتر است که ۱۳ قطعه آن در قالب ۴۳۲ کیلومتر در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی قرار دارد. در حال حاضر عملیات اجرایی راه آهن نهبندان- بیرجند- قاین- یونسی آغاز شده است.

همچنین یکی از اقدامات اخیر بانک ایران زمین که می‌توان به آن اشاره کرد؛ حمایت از ابر پروژه آزادراه شیراز- اصفهان، به عنوان بزرگترین آزادراه کشور که پس از ۱۳سال روز ۲۰ مهر ۱۴۰۲ با حضور رییس‌جمهور به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید.

بانک ایران زمین، با حمایت از پروژه آزاد راه شیراز-اصفهان که موجب افزایش ۹ درصدی طول آزادراه‌های کشور می‌شود و یکی از طرح‌هایی است که می‌تواند موجبات توسعه اقتصادی از طریق اتصال شمال به جنوب کشور (دریا به دریا)، بهبود شرایط حمل و نقل، امنیت جاده‌ای، کاهش زمان، کاهش مصرف سوخت، رشد گردشگری و …. را فراهم کند و این یعنی مشارکت در پروژه و طرحی که تمامی هموطنان از آن بهره خواهند برد. نقش آفرینی این بانک در سایر پروژه‌های ریلی در کنار تسریع در روند اجرای این طرحها در حوزه حمل و نقل مسافری و باری، می‌تواند زمینه ساز ارتقای جایگاه ایران در ترانزیت منطقه‌ای و جهانی شود.

این بانک، نمونه آشکار و موفق از بانک‌های خصوصی است که توانسته در مسیر یاد شده، گام‌های موثری بردارد به‌طوری‌که در حوزه اعطای تسهیلات و مشارکت در پیشبرد پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور توانسته عملکرد مطلوبی داشته باشد.از دیگر نقش آفرینی‌های این بانک به حضور در پروژه گشایش LC برای تولید ورق API در شرکت فولاد اکسین اهواز توسط بانک ایران زمین و بهره برداری از خط تولید ورق API محیط ترش در شرکت فولاد اکسین اهواز می‌توان اشاره کرد که همراه با اشتغال‌زایی و کارآفرینی برای جوانان این مرز و بوم بوده است.همچنین در پروژه‌ها و طرح‌های دیگری مانند کارخانه و واحدهای تولیدی و صنعتی در حوزه لوازم خانگی و آرایشی و بهداشتی و یا مانند حمایت برای ساخت یک مدرسه شش کلاسه روستای دارخوین و یک مدرسه دو کلاسه در کاظم حیدر کرخه که پس از دوره کرونا در سال ۱۴۰۰ مورد بهره برداری قرار گرفت.

آنچه در عملکرد بانک ایران زمین مشاهده می‌شود تلاش برای مشارکت فعال و عملگرایانه در توسعه زیر ساخت‌های کشور است که نوعی هدایت صحیح و مناسب سرمایه در کشور است رویکردی که در کنار ارائه خدمات بانکی به مردم، نقش واقعی بانک‌‌ها در اقتصاد کشور را رقم خواهد زد.

 

لینک کوتاه خبر : https://eghtesadkhodro.com/?p=46907

منبع اقتصادخودرو
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.