ممنوعیت عرضه بدون شناسه لوازم یدکی خودرو از فردا

معاون وزیر صمت گفت: مهلت اخذ شناسه کالا امروز به اتمام رسید و از فردا (شنبه، ۱۶ مهر) عرضه لوازم یدکی خودرو بدون شناسه، قاچاق محسوب می‌شود.

0

اقتصادخودرو-محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت امروز (جمعه، ۱۵ مهر) با حضور در برنامه «میز اقتصاد» با بیان اینکه الزام به اخذ شناسه رهگیری از ابتدای امسال ابلاغ شد، گفت: طبق قوانین مصوب قانون مبارزه با قاچاق کالا و آیین‌نامه‌های اجرایی از سال ۹۹ به بعد روند شناسه‌دار کردن کالاها در برخی محصولات مانند لوازم خانگی و دخانیات الزام شده است.

وی افزود: تاکنون ۱۴۱ هزار شناسه کالا و ۲۴۳ میلیون کد رهگیری در حوزه قطعات یدکی خودرو صادر شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت بیان کرد: امروز (جمعه، ۱۵ مهرماه) مهلت اخذ شناسه کالا به اتمام می‌رسد و پس از این تاریخ عرضه لوازم یدکی خودرو بدون شناسه، قاچاق محسوب می‌شود و با فروشندگان این کالا‌ها برخورد خواهد شد.

برادران تأکید کرد: تولیدکنندگان لوازم یدکی باید تولیدات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت و برای کالاهای موجود در انبارها که شناسه ندارند، شناسه کالا و کدرهگیری اخذ کنند.

امیرمحمد پرهام‌فر مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: از ابتدای امسال طرح شفافیت و مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی در حوزه لوازم یدکی خودرو با جدیت و اهتمام بیشتر وزارت صمت و تمام دستگاه‌های ذیربط شروع شد.

وی با اشاره به آمار کشفیات پنج ماهه امسال افزود: مجموع کشفیات نیروی انتظامی و گمرک در حوزه کشفیات کالای قاچاق به ۳۹۳ میلیارد تومان می‌رسد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد افزایش داشته است.

پرهام‌فر با بیان اینکه از زمان اجرای طرح شناسه‌دار کردن کالاها تا کنون بازار شفاف‌تر شده است، تصریح کرد: طبق برآوردها کشفیات میزان قاچاق در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۳۰۰ میلیون دلار کاهش داشته است.

بهنام نیک‌منش معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران گفت: اتحادیه‌ها و واحدهای صنفی مراکز استانها در ورود اطلاعات مربوط به اخذ شناسه کالا با مشکلاتی مواجه هستند و هنوز موفق به ثبت کالاهای از قبل خریداری شده در سامانه جامع تجارت نشدند.

سید احمد حسینی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو بیان کرد: متأسفانه در اجرای قانون شناسه‌دار کردن لوازم یدکی خودرو با مشکلاتی از قبیل اجرایی نشدن توسعه حکم قانون با آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، نبود زیرساخت‌های لازم، تعیین تکلیف نشدن کد آی سی تولیدکنندگان مواجه هستیم.

علیرضا شاه‌میرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت با بیان اینکه در طرح هوشمندسازی اصناف باید پایانه‌های مختلفی نصب و به سامانه گارانتی و کدرهگیری متصل شوند، گفت: تاکنون ۲۰۰۰ واحد به طور کامل به سامانه متصل هستند.

 

لینک کوتاه خبر : https://eghtesadkhodro.com/?p=29755

منبع صداوسیما
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.