نقشه راه صنعت خودرو در پسا توافق/پررنگ‌تر شدن حضور چینی‌ها با بازگشت فرانسویان؟

0

اقتصادخودرو-در حالیکه خبرها حکایت از احیای برجام دارد، وضعیت صنعت خودرو در چنین فضایی می‌تواند از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا خودرو یکی از صنایعی است که می‌تواند در سایه برجام، بیشترین همکاری‌های بین‌المللی را با شرکای خارجی داشته باشد.

در این فضا باید به دو جنبه مهم اشاره کرد، در حالیکه دو شرکت پژو و رنو شرکای سنتی خودروسازان ایرانی محسوب می‌شوند، این دفعه نیز احتمال دارد با توجه به تضامینی که آمریکا در قبال عدم خروج از برجام خواهد داد، این دو خودروساز فرانسوی نیز بار دیگر حضور پررنگی در بازار خودروی ایران داشته باشند، اما با توجه به رویکرد دولت سیزدهم، قدری باید در این باره با احتیاط حرف زد.

چرا که دولت بیشتر مایل است با شرقی‌ها همکاری کند، حتی در صورت احیای برجام، در این رابطه اجرای توافق‌نامه ۲۵ساله ایران و چین، بازار خودرو را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این در حالیست که چینی‌ها در دهه ۹۰ و به دنبال اعمال تحریم‌ها، وارد بازار خودروی ایران شدند و به دنبال تحریم‌های ثانویه، تولیدات چینی در داخل محدود شد.
در این زمینه می‌توان گفت، خودروسازی ایران با پشت کردن به فرانسه، آیا روابط جدیدی با خودروسازان چینی آغاز خواهد کرد یا چین به عنوان قطب سوم خودروسازی می‌تواند انحصار خودرو در ایران را بشکند؟ و سوال دیگر اینکه، این کشور می‌تواند منشأ تغییر و تحول در خودروسازی کشورمان شود؟

با نگاهی به سند جامع همکاری ایران و چین می‌توان چنین استنباط کرد که با اجرای این سند، خودروسازی چین می‌تواند منشأ بسیاری از تغییرات در صنعت خودروی کشورمان باشد.بر اساس این سند جامع همکاری، دو خودروساز بزرگ ایران یعنی ایران‌خودرو و سایپا موظف به همکاری با خودروسازان چینی در زمینه انتقال دانش، فناوری و تکنولوژی خواهند بود.

همکاری بین شرکت‌های خودروساز دو کشور به منظور انتقال فناوری و تولید مشترک برای عرضه در بازار دو کشور و کشور‌های ثالث، مشارکت شرکت‌های خودرویی چینی با دو خودروساز ایرانی از قبیل اشتراک‌گذاری دانش‌های فنی در زمینه ایجاد پلت‌فرم‌های مشترک و در نهایت طراحی شهرک صنعتی تولید خودرو و صنایع مرتبط با تمرکز براستفاده از فناوری انرژی تجدید‌پذیر از مفاد مهم خودرویی در سند ۲۵ ساله ایران و چین است.

به گفته بسیاری از کارشناسان اگر این مفاد در درازمدت اجرایی شود، می‌تواند مزایای فراوانی برای صنعت خودروی ایران داشته باشد، به شرط آنکه ضمانت اجرایی محکمی در پی این قرارداد باشد.

صنعت خودروی چین از دهه ۹۰ همزمان با تحریم‌های اولیه وارد بازار ایران شد، این در شرایطی است که برای بسیاری از مشتریان داخلی که از محصولات اروپایی بخصوص فرانسوی (فارغ از کیفیت و کمیت) استفاده می‌کردند، تحمل چینی‌های تازه‌ وارد به صنعت خودرو کمی سخت و دشوار بود.

در هر صورت چینی‌ها نه تنها در بازار ایران بلکه در بسیاری از بازار‌های جهانی به سرعت رشد کردند و به واسطه جوینت شدن با غول‌های مطرح خودروسازی دنیا، جایگاه خود در صنعت خودرو را یافتند.در ایران نیز محصولات خودرویی چین، به دلیل فراوانی آپشن و همچنین قیمت مناسب به سرعت نزد مشتریان داخلی جایگاهی برای خود یافت.

 

لینک کوتاه خبر : https://eghtesadkhodro.com/?p=10155

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.