اطلس سایپا و تحولی که می‌تواند شکل گیرد

سایپا مانند هر خودروساز بزرگی تلاش داشته تا در کنار ارتقای کیفیت تولیدات قدیمی، فازهای جدیدی از تولیدات را نیز به مشتریان ارائه نماید. به عبارتی دیگر سایپا در جمع خودروسازانی قرار دارد که توقف را برابر با از دست دادن خلاقیت و در نهایت بازار دانسته و تلاش نموده با بهره گیری از عنصر خلاقیت و نیروی جوان و دانش بنیان گام‌هایی در جهت تولید محصولات جدید بردارد. بر این اساس برخلاف مونتاژ‌ها که صرفا در گران فروشی رقابت دارند و عملا کارکردی برای صنعت خودرو کشور نداشته‌اند، سایپا به دنبال خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها در صنعت خودروی کشور بوده است.

0

اقتصاد خودرو-سایپا مانند هر خودروساز بزرگی تلاش داشته تا در کنار ارتقای کیفیت تولیدات قدیمی، فازهای جدیدی از تولیدات را نیز به مشتریان ارائه نماید. به عبارتی دیگر سایپا در جمع خودروسازانی قرار دارد که توقف را برابر با از دست دادن خلاقیت و در نهایت بازار دانسته و تلاش نموده با بهره گیری از عنصر خلاقیت و نیروی جوان و دانش بنیان گام‌هایی در جهت تولید محصولات جدید بردارد. بر این اساس برخلاف مونتاژ‌ها که صرفا در گران فروشی رقابت دارند و عملا کارکردی برای صنعت خودرو کشور نداشته‌اند، سایپا به دنبال خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها در صنعت خودروی کشور بوده است.

در همین چارچوب یکی از محصولات جدید سایپا به نام اطلس به بازار ارائه شده است. اطلس جدیدترین محصول سایپا و بر پایه پلتفرم X200 است که بر اساس سطح امکانات رفاهی و ایمنی به دو کلاس تقسیم می‌شود و قرار است در چهار مدل متمایز S و L (تیپ ۱) و G و E (تیپ ۲) به بازار عرضه شود. سایپا اطلس نسخه بازطراحی شده کوییک با ظاهری جدید، پیشرانه‌ای بهبودیافته و امکانات بیشتر است.

سایپا اطلس از نظر طراحی شبیه کوییک است و اگر از بغل به آن نگاه کنید، عملاً هیچ تفاوتی نمی‌بینید، به استثنای قاب‌های آینه نمای جانبی جدید و رینگ‌های جدید که سعی دارند این خودرو را از کوییک متمایز کنند.

تنها سپر جلو و عقب و همچنین چراغ‌ها، اطلس را از خودروی کوئیک متمایز می‌کند. اگر به طراحی جلو نگاه کنیم به نظر می‌رسد که از کوسه برای طراحی الهام گرفته شده است.

اطلس سایپا و تحولی که می‌تواند شکل گیرد

از مشخصات فنی سایپا اطلس می‌توان به موتور ۱.۵ لیتری ۸ سوپاپ با قابلیت تولید ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن‌متر گشتاور اشاره کرد. موتور ۱.۵ لیتری M15 با موتور جدید M15GSI جایگزین شده است که ۳ اسب بخار قدرت و ۸ نیوتن‌متر گشتاور بیشتر تولید می‌کند. نیروی محرکه با استفاده از گیربکس ۵ سرعته دستی (در مدل‌های S و G) و گیربکس CVT شش سرعته اتوماتیک (در مدل‌های L و E) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این خودرو دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ و باک ۴۱ لیتری است که مصرف سوخت کلی آن تقریبا ۷ لیتر در هر صد کیلومتر است. با توجه به این مشخصات، احتمالا عملکردی مشابه با کوییک را شاهد باشیم و این شاید ارزش خرید این خودرو را در مقایسه با کوییک و حتی تیبا ۲ به‌شدت کاهش دهد، بنابراین اگر به‌دنبال آپشن نیستید و عملکرد را معیار خرید خودرو قرار می‌دهید، بهتر است به سراغ مدل‌های دیگر بروید.

تیپ S مدل پایه و دنده‌ای اطلس است که گیربکس دستی و فرمان هیدرولیک دارد. از ویژگی‌های این خودرو می‌توان به کنترل حرکت در سربالایی، سنسور دنده عقب، دی لایت و نمایشگر ۷ اینچی اشاره کرد. پایه‌ترین مدل اطلس یعنی همین مدل، فاقد روکش چرمی و بسیاری دیگر از آپشن‌هاست.

تیپ L مدل پایه اتومات اطلس است که گیربکس اتوماتیک CVT و فرمان الکترونیکی دارد. لیست آپشن‌های این نسخه با اطلس G یکسان است، با این تفاوت که سانروف یا سقف رنگی ندارد، اما آپشن ورود بدون کلید و دکمه استارت دارد.

تیپ G یک مدل دستی فول‌آپشن با فرمان هیدرولیک است. این نسخه دارای صفحه نمایش چندرسانه‌ای ۷ اینچی، دوربین عقب، دکمه‌های کنترل فرمان، صندلی روکش چرمی، آینه بغل الکترونیکی تاشو، آنتن کوسه‌ای، تریم داخلی دو رنگ، سانروف و بدنه دو رنگ است که به آپشن‌های مدل پایه افزوده شده است.

در نهایت مدل E را داریم که کامل‌ترین مدل اطلس است و از گیربکس اتوماتیک CVT و فرمان الکترونیکی بهره می‌برد. از دیگر ویژگی‌های برجسته این مدل نسبت به سه مدل قبلی می‌توان به کروز کنترل، سنسور باران، رادار نقطه کور، ورود و استارت بدون کلید، صندلی راننده برقی، گرمکن صندلی و سانروف اشاره کرد.

نمای عقب شبیه به کوییک است، اما آرایش چراغ‌ها مدرن‌تر و جذاب‌تر شده است. همچنین سایپا قسمت نصب پلاک در این ماشین را به زیر درب صندوق برده است. به‌طور کلی ابعاد و طول اطلس به ترتیب ۱۵، ۷ و ۴۸ میلی‌متر در مقایسه با کوییک افزایش یافته است.

همان‌طور که گفتیم، قرار است مدل‌های G و E با بدنه دو رنگ عرضه شوند که سقف، قاب‌های آینه‌های جانبی و مه‌گیر جلویی رنگ متفاوتی از بدنه خواهند داشت. این همان چیزی است که قبلا در کوییک R دیده بودیم.

طراحی داخلی اطلس به‌طرز چشمگیری شبیه به کابین سهند است و تریم کرم-مشکی در آن دیده می‌شود. شاید سایپا تصمیم بگیرد این تریم را به‌عنوان آپشنی لوکس فقط در مدل‌های فول عرضه کند. در هر صورت داشبورد جدید با دریچه‌های تهویه دایره‌ای کرومی و صفحه نمایش لمسی در بالای داشبورد که تا حدودی مثل یک تبلت قدیمی به نظر می‌رسد، سعی دارند حس مدرن‌تری نسبت به فضای داخلی کوییک ایجاد کنند.

فرمان خودرو مشابه فرمان ساینا S و کوییک اتوماتیک است و چیز جدیدی به‌جز فرم Dکات ارائه نمی‌کند. یکی از نکات مثبت داخل اطلس صفحه آمپر کاملاً جدیدی است که با الهام از محصولات ب‌ام‌و و کاهش صددرصدی سلیقه و کیفیت، طراحی شده است ولی می‌توان گفت جذاب به نظر می‌رسد.

اطلس

به‌روزرسانی‌های داخلی این خودرو شامل دریچه‌ هوا کرومی، دستگیره‌های درب به‌روز، صفحه نمایش لمسی در بالای داشبورد و آمپر جدید پشت فرمان است. درمجموع اطلس در داخل کابین نمای بسیار مدرن‌تری پیدا کرده است، اما کیفیت متریال مشابه محصولات قبلی است.

تجربه فضای داخل برای سرنشینان دقیقا همان تجربه‌ای است که در کوییک و تیبا ۲ داشتید. بنابراین می‌توان گفت اطلس خودرویی ۴ نفره (به‌سختی ۵ نفره) است که فضای پای زیادی را برای سرنشینان عقب فراهم نمی‌کند.

سایپا سعی کرده است فناوری‌ها و آپشن‌های ده سال پیش خودروهای اروپایی، آمریکایی، هندی و… را به اطلس بیاورد، البته نه همه مدل‌های اطلس! آینه‌های بغل با تنظیم برقی، سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، کامپیوتر سفری، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، چراغ همراه درب، صندلی راننده برقی، سیستم چندرسانه‌ای با مانیتور لمسی ۷ اینچی و آینه لینک، فرمان D cut با کلیدهای کنترلی، سنسور نور، سنسور باران، دوربین عقب از جمله امکانات قابل‌توجه اضافه‌شده به سایپا اطلس نسبت به سایپا کوییک است. البته همان‌طور که گفته شد، آپشن‌های سایپا اطلس در تمامی مدل‌ها یکسان نیست.

افزایش ابعاد ظاهری سایپا اطلس موجب شده تا امکان تغییراتی در اندازه‌های داخلی نیز فراهم شود. بدین ترتیب صندوق هاچبک جدید سایپا ۲۸۵ لیتر گنجایش خواهد داشت، در صورتی که ظرفیت فضای بار کوییک فقط ۲۲۶ لیتر است. علاوه بر این، تیپ‌های S و G به صندلی عقب تاشو مجهز شده که با جمع کردن آنها می‌توان به فضای بار بزرگ‌تری دسترسی پیدا کرد.

این خودرو چنان طراحی شده است که برای نسل جوان و بانوان جذابیت‌های بیشتری نسبت به خودروهای مشابه دارد که با توجه به مشخصات فنی این خودرو، می‌تواند به عنوان یک خودروی مناسب در بازار ایفای نقش داشته باشد. آنچه در این خودرو به چشم می آید تلاش سایپا برای رسیدن به الگوهای بهینه‌ای در صنعت خودروسازی کشور است که با ترکیبی از تجربه تولیدات گذشته و نوع آوری‌های جدید محقق می‌گردد. روندی که خودروسازان بزرگ جهان نیز آن را پیموده‌اند تا امروز نام و نشانی در صنعت خودروی جهان کسب کرده‌اند.

 

لینک کوتاه خبر : https://eghtesadkhodro.com/?p=43674

منبع اقتصادخودرو
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.